Naar hoofdinhoud

Coaching

Echte verandering van binnen begint buiten

Ervaringsgericht in de buitenlucht werken aan mentale weerbaarheid.

Begeleiding Jeugdzorg

Weerbaarheidstraingen

Coachingstrajectcen

Inside-Out benadering

Onze coaching & begeleidingstrajecten

In samenwerking met- en in opdracht van zorgaanbieders, bieden wij jeugdzorg- begeleidingstrajecten aan op maat. Op praktische wijze gaan we actief werken aan de mentale weerbaarheid van jongeren van 8- 25 jaar met een diversiteit aan hulpvragen.

We zetten een ‘hulpverleningsroute’ uit en daaruit bepalen we de individuele leerdoelen, zoals bijvoorbeeld het vergroten van zelfvertrouwen, het aanleren van sociale vaardigheden en het verleggen van grenzen.

Contact met Coaching

Coachingstrajecten Inside-Outdoor

Uniek en specialistisch in ons aanbod staan bij de coachingstrajecten en weerbaarheidstrainingen onderstaande waarden centraal.

Resultaatgericht & Praktijkgericht

Wij werken praktijkgericht toe naar een vooropvastgesteld wenselijk resultaat, door onze sessies zoveel mogelijk buiten plaats te laten vinden.

Ongedwongen & Avontuurlijk

Onze enthousiaste, deskundige en professionele benadering wordt als laagdrempelig, toegankelijk en avontuurlijk ervaren.

Stimulerend & Activerend

Onze coaching is gericht op het motiveren en activeren van de hulpvrager om fysiek en mentaal in beweging te komen. Vanuit hier realiseert de hulpvrager effectief zijn of haar persoonlijke doelen.

SKJ geregistreerde Professionals

Inside- Outdoor heeft een brede scope aan ervaring in de multidisciplinaire hulpverlening, is een geregistreerde Jeugdhulpaanbieder (SKJ) en biedt vanuit het kwaliteitsregister haar Jeugdhulp aan.

Onze aanpak is avontuurlijk, doeltreffend & uniek

Avontuurlijke begeleiding in de buitenlucht

Planmatig werken naar het behalen van resultaten

Doelgericht & Resultaatgericht

Focus op het netwerk van de hulpvrager

Buiten bezig met binnen

Wij zijn elke keer weer verrast van de bijzondere werking die uitgaat van onze begeleidingstrajecten die plaatsvinden in de buitenlucht. Door buiten actief bezig te zijn met binnen zien we veel resultaten bij onze hulpvragers.

Met onze methodiek wordt er krachtig gewerkt aan de mentale weerbaarheid van onze hulpvragers zoals;

Het her/vinden van balans, vergroten van zelfvertrouwen, het leren in en/ontspannen en het vergroten van sociale vaardigheden.

Benaderingswijze

We werken vanuit onze unieke Inside- Out benadering. Wat betekend dat we ons focussen op het vergroten van de interne krachten, talenten en kwaliteiten van de hulpvrager. We vergroten deze doelgericht en ervaringsgericht door het toepassen van aansluitende outdoor- activiteiten. De hulpvrager gaat praktisch aan de slag en ontdekt hoe deze krachten ingezet en vertaald kunnen worden naar zijn of haar leefsituatie.

Begeleiding

Ambulante trajecten- additieve outdoor begeleidingssessies aan bestaande hulpverleningsprocessen- Teambuilding.

Neem vrijblijvend contact op via de button om verder te oriënteren naar de mogelijkheden.

Reindert de Vries

In mijn werk als jeugdbegeleider raakte ik geïnspireerd door de intensieve individuele 1 op 1 trajecten. Ik werkte met o.a. jongeren die op meerdere fronten ernstig vastliepen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Met hen ontdekte ik de kracht van het pedagogisch en doelgericht inzetten van outdoor-activiteiten. Het zelfvertrouwen kreeg een boost, jongeren begonnen te praten over wat hun écht bezighield en er ontstond, op natuurlijke wijze een begeleidingsrelatie. Vanuit deze activering en relatie kon er écht effectief gewerkt worden naar het behalen van concrete doelen.

Mijn naam is Reindert de Vries en misschien ben ik op dit moment wel grenzen aan het verleggen met een hulpvrager, houd ik een coaching sessie op een skatebaan of zoek ik met de hulpvrager naar balans op een SUP board.

Vanuit Inside-Outdoor begeleid ik jongeren en jongvolwassenen die zijn vastgelopen op welk front en met welke achtergrond dan ook. Mijn persoonlijke skills, laagdrempeligheid, toegankelijkheid en expertise maken dit tot een erg waardevol en uniek begeleidingsaanbod.

Altijd vanuit de overtuiging dat het buiten zijn, in beweging komen altijd effect heeft op het psychisch welbevinden van de hulpvrager. Inside-Outdoor, echte verandering van binnen- start buiten!